Gewoon Groen Gouda en Wereldwijd

Duurzame kwaliteiten en vriendenclub (m/v) “Gewoon Groen Gouda en Wereldwijd” in oprichting

Pieter ter Steeg (o.a. Lions, PUM Netherlands Senior Experts, Maak Gouda Duurzaam, Nudge)

Noot: Naam is alleen voorstel. Het hoeft niet per se een Lionsclub worden. Dat wordt een te maken afweging van de kiemgroep. Ik ben  nu nog  wel lid van de Lions en zelfs  districtsmilieucommissaris voor de grootste NGO ter wereld. Lid zijn van de Lions brengt wel een internationaal netwerk en directe herkenbaarheid mee.

“Gewoon” slaat op toegankelijk voor alle geledingen van de samenleving: man-vrouw, jong-oud, met of zonder beperking, multicultureel, rijk-arm, met/zonder baan, familie, wereldoriëntatie, seksuele geaardheid, van analfabeet tot gepromoveerd.

“Groen” of duurzaam in de brede zin van woord. Bij “duur” gaat het om zaken van waarde, blijvend, om kwaliteit. Bij “zaam” om sociaal, samen, in verbinding, vriendschap, tolerantie. Zaam slaat op samenwerking met ook andere clubs

“Gouda en Wereldwijd” Onze club is lokaal, je moet bij wijze van spreken gewoon bij elkaar binnen kunnen lopen, maar we hebben wel lijntjes met de hele wereld.

“Kwaliteiten”, GGGW wordt een serviceclub, maar niet in klassieke zin. Het accent wordt gelegd op het creatief inzetten van kwaliteiten (talenten) en passie, samen doen.  Op mijn website staan vier  voorbeelden , waar ikzelf al bij betrokken ben:

http://www.tersteegmc.nl/bedrijf/maak-gouda-duurzaam/33-global-green-gouda

Of een keer samen buiten wat doen, zoals een opruimwandeling. Of meehelpen Gouda het kloppende Groene Hart te maken, van energie zuinig tot een Erasmuspark of een bruisend Quartier Erasmianum

Kick-off Plan is om een startgroep van minimaal 5 maar liefst 10 mensen te vormen om het format, de organisatievorm en het profiel te bepalen. Diversiteit en balans zijn belangrijk. Man-vrouw 50-50, van moslim tot atheïst, van gepensioneerd tot zzp-er met ADHD, van joodse taxichauffeur tot Marokkaanse fotografe.

Kosten/contributie Zo laag mogelijk, in natura, wederzijdse diensten, naar draagkracht?

Frequentie en type bijeenkomst  Voorstel: 1x eetvergadering (restaurant of thuis, pot-luck ieder neemt wat mee), intieme huiskamervorm voor levensbericht, lunch-werkbezoek. 1x 3 maanden met andere clubs. Respect voor gebruiken andere culturen: vegetarisch, Ramadan;

Timing  Kiemgroep van 5 gevormd in september. Vinden van ouderclub oktober.

Wie is er online

We hebben 27 gasten en geen leden online