Waar haalde Abraham die lekkere mosterd vandaan?

 

Het recept voor besnijdenis of waar haalde Abraham toch die lekkere mosterd vandaan?

Het actuele en ook rituele besnijdenisdebat lijkt op andere conflicten. Godsdienst en moderne inzichten staan ook hier lijnrecht tegenover elkaar. Deze polarisatie is schijnbaar en verdwijnt als je niet meer denkt in “gelijk hebben” maar in elkaar begrijpen. Je gezichtsveld is zoveel ruimer als je de loopgraven of egelstelling verlaat. 

Heeft iemand zich ooit afgevraagd wat de diepe historische betekenis van de verwijdering van een voorhuidje voor het succes van het jodendom en de islam (en indirect ook dus op ons Christendom) heeft betekend? Nu weten we dat besnijdenis de kans op seksueel overdraagbare ziektes zoals baarmoederhalskanker met 30-40% vermindert. In de schaars water omgeving van het Midden-Oosten omgeving kon men niet voor en na de daad aan elementaire hygiëne voldoen om de kans op infecties terug te brengen. Nu is er de simpele wasbak en de douche

Evolutionair gezien gaf de besnijdenis, het jodendom, de voorloper van de islam met Ibrahim als stamvader, zo’n 1500 voor Christus  zou je denken een enorme voorsprong op de omringende volkeren. (In Egypte bestond de traditie overigens al in 2300 voor Christus ruim vóór Abraham. Het was natuurlijk niet alleen besnijdenis, die het succes van een religie (naast het “hogere” immers een praktische set van overlevingsregels) bepaalde. Scheren zonder elektriciteit of water in de woestijn was ook niet handig en kon gemene wondjes geven. Dan toch maar je baard laten staan. Sluiers tegen de felle zon: geen open ruggetjes of huidkanker. Homofilie en overspel waren natuurlijk taboe, omdat veilige seks toen nog veel ingewikkelder was en de consequentie van de daad de letterlijke hel (op aarde) zoals aids in de jaren ’80 was.

Als je aan besnijdenis komt, kom je dus aan de diepste religieuze wortels van de joden en moslims. Zonder besnijdenis waren  ze er immers anno 2016 waarschijnlijk niet geweest. Als “wij” onvoldoende kunnen uitleggen dat besnijdenis nu niet meer per se hoeft en ondertussen geen respect tonen voor het “wonder” dat 1500 jaar voor Christus zich afspeelde, komen we niet tot elkaar. Enige verbazing over de introductiecampagne van onze seculiere kant is overigens wel op zijn plaats.

Stel je eens voor dat Abraham alias Ibrahim in de vroege ochtend na een heldere droom de poort van zijn ambtswoning opengooit.  Hij geeft een peptalk voor zijn manschappen met het waarom van besnijdenis en het uiteindelijke doel (werelddominantie). Elke man geholpen door zijn vrouw gaan vervolgens aan de slag met de aanwezige scherpe voorwerpen. En een postduif,  het equivalent van de hedendaagse Powerpoint of een YouTube-filmpje in de “cloud”, doet de rest. Ook de vrouw van Abraham, Sara, zonder “Besnijdenis in 3 steps” –App op haar Iphone, verzette zich (en toch geen lid van de 50+ partij) weliswaar tegen een zoon op latere leeftijd (verhoogde kans op genetische afwijkingen), maar zag in besnijdenis van ranzige penissen wel meteen het nut. Hoe kreeg Abraham dit inzicht. Niet uit de boeken, Abraham was vermoedelijk analfabeet net zoals Mohammed.

Gaan “wij” nu het inzicht en de daadkracht van Abraham/Ibrahim wegredeneren of ons in de geest van het mystieke Soefisme, onbevangen, niet wetend verbazen hoe Abraham aan de mosterd kwam?

Ons ministerie van VWS zou Abraham en zijn inspirerende mosterd immers wegzetten als een kwakzalver. Er was geen wetenschappelijk bewijs. De GGZ had vervolgens nog wel ontlastende verklaringen aangevoerd: A. had wellicht een manische episode en hij bewerkstelligde als charismatisch stamhoofd met geestverruimende mosterd een collectieve massapsychose. Wie gaat er anders aan zijn penis (laten) snijden?

“Wij”, o zo superieur, die de historische context van besnijdenis niet zien, lijden ondertussen aan ergere wanen. Wij laten ons ook nog niets voorschrijven. We hebben immers al moeite om onze  borreltje te laten staan of op de fiets boodschappen te gaan doen. Wat denken wij van onze huidige samenleving, waarin meisjes uit het VMBO gemiddeld vijf jaar eerder dood gaan en 14 jaar eerder chronisch ziek worden dan hoger opgeleide vrouwen. Het gaat om zo’n 4 miljoen vrouwen, die gemiddeld een kleine 20 jaar korter in volle gezondheid (zullen) leven.  76 miljoen gezonde vrouwjaren in de BV Nederland gaan naar de Filistijnen onder in een oorverdovende “Silence of the Lambs”. Zij hebben alleen lachebek Rutte.

Mark hoopte zijn latere commissariaten bij Shell en Unilever en andere multinationals veilig te stellen. Hij wilde de dividendbelasting afschaffen. Hij vertraagde de afwikkeling van de aarbevingsschade zodat Shell de NAM  op tijd kon omvormen tot een klap-BV. Mark zal ook nooit de aansprakelijkheid van zijn oud-werkgever Unilever voor het stoppen van dodelijke transvetten in zijn margarines onderzoeken. Paul Polman wilde ook niet voor niets van zijn de margarine tak af. Onder  de Rutte hemel groeide de BV Nederland tot de draaischijf van de wereld voor belastingontwijking voor Ikea, Starbucks, Google, ...

Alleen Mark, geen Abraham, die hun inspireert om niet te roken (elk kind, wat begint met roken en blijft roken kost ook ons, de maatschappij, € 1,000,000), geen Mohammed om niet te drinken (elke stom gedronken jongere kost ons ca. €5,000,000), geen schulden aan te gaan (lenen kost geld en houdt arm) niet al rokend en drinkend zwanger te worden voor je je opleiding afgemaakt hebt, waarbij je en passant je nageslacht onherstelbaar beschadigt.

Nee, wij stellen die meisjes bloot aan alle verleidingen, (kinder)-marketing, de waan van de dag...  Er wordt van de kansels gepredikt dat het goed  voor onze welvaart is als ze jong (minder pensioenuitkering) en arm (hebben wij lekker meer van de koek) sterven. En GOOGLE 's verdienmodel en van kinderlokkers zoals Facebook  zijn er op gebaseerd om de gebruikers  uit te schudden, te manipuleren tot niet duurzaam gedrag, waarbij de maatschappij de brokstukken mag opruimen. Bij Facebook kreeg je als eerste advertentie als je single was: Zoekt u een bedmaatje in de buurt?

Als Abraham 3500 jaar geleden was ingevroren en nu ontdooid werd, zou hij schreeuwend wakker worden en meteen door de GGZ worden afgevoerd of een aardeverbod krijgen. Dat is die gast van de besnijdenis! Zijn charisma zou niet meer genoeg zijn om de werkelijke waanzin van deze wereld op de Waan van de Dagkaart te zetten.       

Als de ontdooitijd op de verkeerde tijd, WO II, was ingesteld, was jood Abraham door Hitler vergast, maar Hitler, zag Abraham nu, had ook wel een goede kant gehad, Hitler was fel tegen roken en had Hitler WO II gewonnen, had dat wereldwijd 350-400 miljoen op een andere manier vergaste kankerdoden gescheeld.  

Tot voor kort was deze hard-drug roken (2,7 miljoen verslaafden alleen al in Nederland) sociaal volledig geaccepteerd en mochten bedrijven met voorbedachte rade dodelijke sigaretten en nu overigens E-sigaretten kind- en vrouwvriendelijker maken. Nu is de 3e wereld de groeimarkt voor onze bedrijven. Een andere sociaal geaccepteerde hard drug, koning Alcohol, zit helaas nog stevig op zijn troon, zeker na het optreden van onze King Beer in de Shakespeareklucht met Poetin in de Holland Heinekentempel en recentelijk Ferd Grapperhaus recentelijk op het Binnenhof.  Heineken levert de aandeelhouders immers liefst € 2.5 netto dividend op per hectoliter en dan moet alles ff moge. De maatschappelijke rekening van diezelfde gezonde hectoliter is €350,-, dat rondje moeten we delen. Hebben we het niet over de bijdrage aan criminaliteit, seksueel misbruik. Alcoholpromotie door Koning Willem Alexander lijkt goed voor de export, maar kost verborgen kapitalen. Coca Cola, een andere hoofdsponsor van Sotsji, richtte met andere gesuikerde frisdrankmerken zoals Lipton-Ice naar schatting ruim 300 miljard dollar per jaar aan diabetes en obesitasschade aan alleen al in de VS, $ 1000,- per Amerikaan. Beteugel je de frisdrankconsumptie daar, los je de armoede op, zou het, toch?! Hebben we het niet eens over energy-drinks, Max V., de kindervanger van Red Bull, die gast, die zijn petje zelfs in de kerk zal ophouden.

Mammon, de afgod van het Geld, zag Abraham, had ook in onze moderne tijd, de tijd van zijn leven. Jezus met zijn actie tegen de geldhandelaars in de tempel en Mohammed  voor het afschaffen van rente, hadden wellicht postuum de Nobelprijs voor Economie kunnen krijgen.  De media zouden daar echter helemaal geen aandacht aanbesteden. Te lage kijkcijfers. Linda de Mol zoog de kijkers met of zonder voorhuid weg naar programma’s waarin overdaad en loterijen zonder schaamhaar (schaamteloos) werden gepromoot. Consumptief lenen voor korte termijn zelfbevrediging en loterijen maken in dit onderdeel van Operatie Stiekem armer. Het succesverhaal van ook maar plastisch besneden Silvio Berlusconi belichaamde ondertussen dat oplichting, geld, en eeuwige jeugd samengingen. Hij ging op zijn 77-ste  trouwen met een 28-jarige. Veel jonger mocht niet in het bekrompen Italië. In Nederland had de justitie seksueel misbruik door priesters wel gedoogd en was de naam van de RKK ook haas. Schamen we ons voor onze #MeToo ervaring. De kostschool van mijn moeder vroeger, nu bijna 90, waar Swinkels (Bavaria) de scepter zwaaide en ik op mijn 5e al de staf van Sinterklaasmocht vasthouden.

Twelve Years a Slave won de Oscar voor de beste film. “Meester en Deeltijdslaaf 4FF (forever)” , het grootste filmdrama sinds Sparta(-cus) uit de eredivisie gedegradeerd was, was alleen te zien in de Donkere Kamer van “professor” Plasterk en zijn Commissie Stiekem. Onnozele burgers werkten namelijk in wezen onbetaald half-time als slaven voor het Systeem en hoestten zo in een dwangbuis de verborgen kosten voor de cashende Bovenbazen op: de Heinekenclan, Phlipje Morris, dubbele moraalridder Blauwe Boon-us Paultje Polman met Unoxbivakmuts binnenglijdend op Lipton-Ice, het afrukbare hypotheekrentekartel van Ali(-bor) RABO en de 40 ha-die-kassa (bank)rovers, klantje-pik van bel-je-niet en pluk-je-welmaatschappijen, op.  Rutte legde heel gay Poetin uit hoe wij een internationale (OMO-) Power waren geworden in het  casinowit-wassen volgens de geldende DNB-ARBO-normen (het vermijden van belasting) en waarden.  Het schrijnende salaris van de part-time slaven was het lekkende maandverbandje tegen het leegbloeden in een huis met hypotheek, dat inmiddels ook onder het water van de wassende Rode (?) Zee door de klimaatverandering stond.  .     

Abraham keek nog eens naar zijn 3500-jaar still going strong Sara, die naast hem in bed lichtjes snurkte.   

Abraham sloop stiekem naar buiten en keek naar door grijze wolken  aan het zicht onttrokken sterrenhemel en vroeg zich af waarom niemand het mes in de voorhuid van het Systeem durfde te zetten. Wat kon hij doen?

JOHAN CRUIJFF (gekuisde variant voor JC en ook de Verlosser),  vloekte Abraham luid, GVB (klinkt als …), waar haalde ik toch 3500 jaar geleden die lekkere mosterd vandaan?!!

Allah, God voelde zich stiekem gelasterd, bleek echter groot en liet Ibrahim het licht zien. Abraham, zei hij, “Sara, de vrouw, heeft de wijsheid in pacht en kan de mosterd voor je vinden. Kijk ook verder om je heen. Er zijn genoeg vrouwen, neem Sara, die laten zien dat jij ook zonder aardgas(bevingen) op inductiestroom in  harmonie kan koken.

Een glimlachende rose transgender Boeddha, die ook maar tegelijk met de mosterd mee uit de kast kwam  gaf een knipoogje naar Abraham. Abraham luisterde met open mondvol/mindful naar de doeltreffende communicatie en de mediumtraining van Sara/Sophia/Gaia/Maria, ..., het missende vrouwelijke stukje in de kosmische puzzel en de opleiding.. Met een kloppend hart vol verwachting zette hij de verlossende pot mosterd met een biologische zure bom op de tafel van de mensheid..  

Dit sprookje begon heel lokaal

Met eerst Say Cheese op de Markt van Gouda, en Love is All kreeg Abraham met Sara aan zijn zij in juni zelfs het St. Pietersplein vol.

Met Ai weiwei aan zijn zij, kregen ze met een licence niet to kill maar to chill ook nog het Plein van de Henelse Vrede blij!

Stop violence

Wie is er online

We hebben 36 gasten en geen leden online