Ga Niet Fiepronielen, Kippen Zonder Kop!

 

Gezonde Catering

Wat willen wij toch graag verduurzamen, TOCH en wat werken de overheid, Shell en die duivelse Trump ons toch tegen. VRE-SE-LIJK, VRESELIJK.

Helemaal ongelijk hebben wij, Gewoon Groen luisteraars, toch niet?

Hoe lang duurde het immers voordat we wisten dat de salderingsregeling werd verlengd? Voor de niet ingewijden de teruglevering van de overgeproduceerde stroom van zonnepanelen aan het energienet. Waarom is er nu zo weinig subsidie? Waarom, …, waarom, …, waarom, …. ?

Het is zo gemakkelijk om maar iets niet te hoeven te doen, als je een ander de schuld kan geven.

Mijn dochter is nu in Tadzjikistan en daar verdwijnen in de Pamirvallei hele dorpjes door aardverschuivingen veroorzaakt door smeltende gletsjers.  Ik was in maart in Freetown in Sierra Leone. Daar vielen deze week 900 doden bij een modderstroom na extreem weer. In de Panne in België viel vorige week 86 mm regen in een uur, onze Turfmarktbewoners zouden met zo’n plensbui not amused zijn. Gelukkig wonen daar zoals het hoort nog steeds geen Syrische vluchtelingen zonder zwemdiploma. Ach en wij zitten op het dek van de Titanic fipronilkipsateetjes weg te kanen.  Wij gnuiven om de jihadisten van de Partij van de Dieren, die veganistische bittere ballen in  onze gemeenteraad. Ondertussen klagen wij over de toename van vliegtuiglawaai. Ja, zeggen we, eigenlijk zou er belasting op kerosine moeten komen, maar ja, maar ja, we komen daar  internationaal toch nooit uit. En dan heb je die Koe-Koe Klux Trump natuurlijk ook nog.

Gelukkig, pling, een Instagrammetje van mijn dochter met Kalashnikov uit Tadzjikistan, even afleiding.

Ah, mooi, wij kunnen toch nog bouwen op onze overheid. Neem, die slimme meter bespaart liefst 0,6%; Of de energiecoach, die bij je thuis komt om adviezen in energiebesparing te geven. Zet pas zoden aan de dijk als je niet of louter koud gaat douchen. Als lokkertje is er een gratis energiebox op te halen bij het Huis van de Stad, waar en dat verspreidt zich razendsnel, vooral lucht in blijkt te zitten.  

De vraag naar de adviezen van die rigide, niet frigide (het zijn alleen maar mannen) extremistische duurzame oude Goudse energiecoaches met hun energieluchtbox is dan ook helemaal ingestort.

God en Boeddha zien boven ondertussen de inertie beneden op aarde tenenkrommend aan. Zijn die Gouwenaren alleen maar hun brein volgens Swaab of een algoritme volgens Homo Deus van Harari? Te mobiliseren als zij  zegeltjes kunnen sparen - groot succes bij de Natuurwinkel van Céline overigens - of als ze korting krijgen of krasloten kunnen winnen.

Kunnen wij (God en Boeddha) beter wat anders doen! Laat D66, die goddeloze mol van het Beest (zo heet toevallig ook de auto van Trump, kentekenplaat 666),  maar de stekker eruit trekken, het leven van de mensheid lijkt immers voltooid.

Nee, ik krijg nog net op tijd van Peter van Eressea (spirituele winkel) de clue aangereikt. Het Boek der Hormonen. De mens blijkt naast een testosteronbom of ongesteld ook goddelijk te zijn, u dus ook, niet die gasten alleen daarboven. U kan dus gewoon God in u of uw Boeddha-natuur mobiliseren. Dus gewoon zonnepanelen op uw dak plaatsen (terugverdientijd 7 jaar), in Nederland op vakantie gaan of vrijwillig kerosinebelasting afdragen om uw CO2-productie volledig te compenseren, boodschappen op de fiets doen, van het gas af, solidair met de Groningers voortaan koken op inductiestroom,….  

Kortom, gewoon geloven, geloven in jezelf! Verander de wereld, begin bij jezelf en ga doen, gewoon groen doen! Wacht niet op weer die vieze mannetjes, die naast het Wilhelmus ook de lijfstraffen willen invoeren. Nee, kijk vooral naar de Oranje Vrouwen en Daphne Schippers.

Wij kunnen het! We are the champions!  

Even als Gouda Cheeseburger voor de Koe-Koe-Klux Trump in het Amerikaans:

We are One World. All is One. One for All. All for One Paradise.

Not restricted to the Ku-Ku-Klux-Trumpclan.

And special voor de luisteraars in Gouda:

 God gekruist met Boeddha sounds like Gouda (spreek uit Koeda). So Gouda, Koeda en Gewoon Groen Gouda will be first.

Say Cheese, de Lachende Boeddha glimlacht weer en gaat mee op de foto.

Wie is er online

We hebben 213 gasten en geen leden online