Tijd om De Balk in Ons Oog Weg te Laseren

 

Even een blind vlekje weglaseren om die bezopen horrorclowns een oplazer te geven. TRINGGGG!

Gesproken radiocolumn van Pieter ter Steeg op 16 oktober om 12.51 bij Gouwestad Radio, www.gewoongroengouda.nl

De wekker ging. Ik zag troebel. Mijn blinde vlekjes werden die dag gelukkig nog weggelaserd. Ik kon  daarna zelfs de kop van mijn ochtendkrant weer lezen: ‘’Alcohol kost samenleving ongeveer 2,5 miljard euro’’. Maar 2,5 miljard euro, RIVM???  Ik belde meteen Professor Klaas (Noot: Prof. N.D. van Egmond, Environmental Sciences & Sustainability, Universiteit van Utrecht) op. Deze duurzame oud-RIVM-baas maakte meteen gehakt van hun aanname dat alcohol maar 10 uur per jaar aan arbeidsproductiviteit kostte. Klaas zag liefst 10 uur in de week dubbel, dacht hij, als hij alleen maar Lingensbier in het weekend had gedronken. Op alcoholvrije Buckler kwam er meteen wel een heel diepzinnige quote uit Klaas:

Evolutie is altijd in de richting van bewustzijnsverhoging gegaan, alcohol geeft geen bewustzijnsverruiming maar bewustzijnsverlaging.

Eureka!  Alcoholconsumptie is inderdaad een forse stap terug in de evolutie. Ons reptielenbrein neemt gewoon weer de overhand.  We voelen ons letterlijk weer Tyrannus rex. Denken van wow,  die Donald Trump toch of die Vindicat Grunninger corpsballen.  Grijp die gleuven toch in hun kruis, kéérels!

Waarom gebruikt het  RIVM ook nog eens de al verouderde kennis dat matig drinken geen kwaad kan? Waarom rekent het RIVM niet het dubbele voor kwaliteit van levensverlies zoals de  Raad van Volksgezondheid en Zorg ?

Zoemen we in op de verdere onderschatting van het probleem. Het consumentengeluksgevoel, het Heerlijk Helder BIEPPPP gevoel, wordt liefst op 3,8 miljard euro positief gezet.  Geluk zit toch vooral tussen de oren en niet in het borrelglaasje.  Wij DENKEN dat wij voor ons geluk alcohol nodig hebben. Dat Koning Alcohol veel kapot maakt, wordt niet door het RIVM meegenomen, king bier is een stiekeme zieke horrorclown. Kinderen mogen zich van hem lachend stom voor het leven drinken.  

De grootste onderschatting van de kosten van alcohol zit in een post, die door het  RIVM,  helemaal over het hoofd is gezien.  De niet gerealiseerde maatschappelijke inzet van de alcoholdrinker.  Neem de puber, die stom gedronken op onze kosten nu levenslang bij gezellige Downies mag toeven. Neem de hoog opgeleide oudere, die passief van zijn alcoholmomentjes op de Golf  naar het filmhuiscafé toeleeft.

Stel je voor hoeveel minder we allen hadden kunnen werken, als die comazuiper of  55-plusser nog wel de mouwen hadden kunnen  opstropen. Of al die dode rokers.  Dan hadden die walmende zombies wel  onze stress, werkdruk kunnen verlichten.  Dan hadden we nu vrije tijd met behoud van koopkracht!  Kassa!

Jezus Christus! Moeten we dan niet allemaal direct langs de oogarts om ons van onze blinde vlek te laten verlossen.   Al alcoholvrije Mohammed zegt natuurlijk direct: Inch’Allah, Krek, zoals Allah het wil!

TRINGGGG!  De voordeurbel. Shit, zo’n collectant. Heb ik nog een euro?

Apart toch, dat we uit vrije wil moeite hebben om die collectant een eurootje te gunnen. Die Clini-horror-clowns, of het nu om King Bier, Philipje Morris, de Coke Brothers of onze bankrovers gaat, mogen gewoon briefjes uit onze portemonnee graaien. Elke week weer.

PROOST!!!?

NEE!!!  Gewoon OPLAZEREN DUS!!!!!

Wie is er online

We hebben 35 gasten en geen leden online