Extra Light Gevulde Plastic Soep met Kerstballetjes

 

Light, licht op het probleem. Er komt een groeiende hoeveelheid moeilijk afbreekbaar plastic in ons milieu en in onze voedselketen terecht. In onze biologische honing zitten zelfs al plastic deeltjes. Op onze kunstgrasvelden ongezonde plastic hagelslag.

Ik kwam een bezorgde Bart tegen. Hij vond dode aalscholvers, prachtige vogels, gestikt in plastic en zag het light. “Daar wil ik wat aan doen!!!” riep hij.

De hond van onze achterburen verzamelde ondertussen braaf plastic in zijn maag. Ik dacht, mooi, opgeruimd staat netjes, maar toen kwam Barts vraag aan mijn commissie voor de bevordering van de Verlichte Wereld.

Kunnen jullie er wat aan doen, nationaal en mondiaal. Ik dacht, deze Kerstman is net terug uit Addis Abeba. Ja, ja Bart. We kunnen overal wel wat aan doen.

God strafte onmiddellijk. Ik begon ’s nachts slecht te slapen, zaten die plastic bolletjes ook in mijn blauwe tandpasta? Ja dus! En zo konden die bolletjes als ik mijn tanden niet voldoende floste, begroeid met een groene film van dodelijke bacillen in mijn bloedbaan terechtkomen. En kon ik ze vinden in de baarmoeder van mijn vrouw? Een quick google search op mijn hoogbesmette plastic Smartphone deed de rest.

Wat kunnen wij, Rudolf het Rendier en de Kerstman, maar ook Gouda, doen? Max zei, het zou mooi zijn als wij een smart grid van alle verlichte activiteiten kunnen maken waar de wereld van kan leren, kan instappen. Simpele zaken zoals zwerfvuil voorkomen, prioriteit nummer 1 volgens het RIVM. Of opruimen, neem Esther Klijn met haar afvalkabouters. Geen foute producten van foute fabrikanten kopen. Initiatieven zoals de Ocean Clean up van Boyan Slat steunen. Zijn schepen kunnen straks de plastic soepbolletjes opvissen en verwerken tot grondstof voor 3D-printers. Bio-afbreekbare plastic kantinebekertjes, de plastic recycle fabriek in Ghana opgezet door Cyclus., etc., etc.

Er is zoveel mogelijk om het licht in de wereld te ontsteken; Laten wij dat rappen op onze markt bij de Kerstboom:

“we kunnen dat SAMEN DOEN FF DOEN gewoon met een miljoen FF doen zeg. FF doen seg, effe doen met een miljoen.

+ een dikke zoen seg

en natte neus van Rudolf

Wie is er online

We hebben 291 gasten en geen leden online