Pompen of (Ver)zuipen? Tom Poes, verzin een list!

“Tom Poes, ik spreek je zo. Ik ga ondertussen alvast oefenen op de parketvloer of ik het muntje kan laten horen vallen.  Het grauw leeft immers in de waan van de dag, kijkt nu weer massaal Boer zoekt Vrouw.  De burgers  komen zelfs alleen in actie, bij een dreigende windmolen of een moskee, zoals het hoort, noemen ze dat in Noord.  Deze Don Quichote-jihadisten kunnen zich dankzij Multicopy van Edwin en niet alleen in Gouwestad als konijnen reproduceren en graven nu donkere holen onder alle bouwplannen. No mercy for the weak (wiek van de windmills) is al een hit.”

Trouwe overheidsdienaar Bas Spekknoper was ondertussen op het Huis van de Stad in slaap boven het energieakkoord gevallen. Op 2016 zzz was het eind 2016?, zzzz, had hij de wekker gezet. Tom Poes had echter een list verzonnen en was met een Ice-bucket en smart phone  binnengeslopen en maakte onze Bas tot een grote held tegen wil en dank op Face-book met als onderschrift. Bas Spekknoper: Gewoon groen, ijskoud doen. Deze foto met onderschrift werd in heel Gouwestad geliked. En Bas dacht, waarom niet, Gewoon Groen, ijskoud doen.

Hij stopte al zijn goede voornemens in zijn ambtsfietstas en botste buiten tegen een verwarde Olie B.D.in zijn oude Schicht aan.

“Waar is nu Tom Poes,” mompelde Olie B. “Mijn proseccootje wordt al warm. Ik moet ook alles zelf doen.

Wat zie ik hier. Met die tas van verkreukelde Bas kan ik wel wat doen. Hmmm, hmmm, gewoon groen, ijskoud doen!?!!!

Ach Milo en liefste Hilde, stormde Olie B.D. de Club binnen, geld speelt geen rol, kwaliteit daar gaat het om. Kom op, de prosecco is toch al te warm. zullen we eens nuchter blijven en een light ice-tea pakken.  Laten wij, gewoon groen, ijskoud doen verkondigen.

Goed voorbeeld doet volgen. Gouwestad wordt het kloppende groene hart van de Nieuwe Wereld. Wij heren, hebben immers een groot denkraam en lieve Hilde houdt ons wel op de grond.

En zo geschiedde!

Wie is er online

We hebben 307 gasten en geen leden online