De Schaam(teloze) Luis in de Pels onder het Lentezonnetje

Ik geniet niet van Zwitsers maar van duurzaam leven! Ik schaam me nergens meer voor. Ik ben nog van de generatie, die  volop genoot van de riante bijstandsuitkering na zijn studie.  Schuldenvrij leefde, want er waren nog geen kekke dure smartphones. Ik schaam me dus ook niet voor mijn oude blauwe gebarsten dumbphone. Ik schaam me ook niet als grijze 55+ nu, zonder ja, ja, luizenbaan. En dat mijn haar een ongekamde pels is, hoor ik al 30 jaar, niks nieuws onder de fantastische lentezon. Kortom, als het nog niet helemaal duidelijk was, ik ben de schaamteloos duurzame luis in de pels.

Het is heerlijk buiten, mijn ook harige handen jeuken om deze pels na de winterslaap eens lekker uit te kloppen. Wacht, ik kan ook als luis overigens nog even een smakelijk rondje maken. Begint u ook lekker mee te krabben in uw schaamstreek?

We liggen aan het gas. Onze Kamp, niet mein Kamp,  vecht voor wat hij waard is:   Zeeuwen, Hollanders, wees niet bang. De Grunningers krijgen straks geen cent te veul, hoor.

Een laagkrabbertje: Over de banken nu niets dan goeds, …. grapje, maar wie van ons hebben ook allemaal de anderen te hoge kartelrentehypotheken of woekerpolissen aangesmeerd?

Welk bestuur zet er op school of in de sporthal een ongezonde frisdrankautomaat neer om te cashen maar meteen wel de collectieve zorgkosten op te jagen? Wist u bijvoorbeeld dat de maatschappelijke schade door de frisdrankverslaving in de Verenigde Staten ongeveer 1000 dollar per Amerikaan per jaar bedraagt. Weg armoe daar, als je een paar Coke cola’s minder met een rietje opsnuift.

Wist u dat sigaretten verslavender zijn dan heroïne. Toch mag die shit wel en die andere shit niet en kost dit ons ook nog eens zo’n 1600 euro pp. Kunnen we heel wat illegalen water en brood van geven.

En is er ook nog steeds geen belasting op vervuilende kerosine waardoor het goedkoper is voor mijn dochter om van Milaan te vliegen dan een enkele reis Groningen te nemen.

De gevestigde orde doet ons geloven dat duurzaamheid geld kost en moeilijk is, consumeren, verspillen, is goed voor de economie en zo houden ze stevig de macht over ons, de luizen.

Kortom, luizenbollen. Laat al die pushers van ongezondheid en overconsumptie eens goed in hun kruis krabben.

Word nu een duurzame groene bladluis. U bent immers niet nix, u kunt alles. Kies voor een duurzame bank, stop met de loterij, organiseer een buurt Tea-party of een vegetarische barbecue.  Doe gewoon eens wat aardigs voor een ander en de hele wereld lacht je toe.

Wie is er online

We hebben 332 gasten en geen leden online