To Fiets or not to Fiets

Zij wilde niet fietsen (had al 15 km hard gelopen en ondertussen ook al bijgedragen aan de mondiale CO2-uitstoot en ook nog transpiratievocht geproduceerd) en ik wilde haar daarom al ook niet achter op de fiets nemen. En als oude baas wil je niet als een watje overkomen door lekker duurzaam met een isolerende sjaal naast je mooie dochter, dat laatste weten die jaloerse weggebruikers niet, te zitten en te wuiven. Vandaar nu die folterende keelpijn.

Deze duurzame jihadist heeft dus ook wel eens slappe knieën. Vroeger kon ik als katholiek een aflaatje scoren maar in Gouda is het leven niet zo gemakkelijk. Ik moest als Goudamiet na deze milieuzonde dan ook prompt koken voor mijn drie vrouwen maar dan zou ik wellicht als beloning verse muntthee met honing tegen mijn gefolterde keel krijgen.

To fiets.

Ik was weer helemaal op het donkergroene pad terug en koos voor de buffalowormburger. Voor de gevoelige luisteraar de wormen  in de buffalowormburger bewegen niet meer. Deze keer bracht ik mijn drie vrouwen van te voren wel op de hoogte van de aanwezigheid van de worm. Het wordt immers veel moeilijker voor ze om te weigeren als ze, van geen kwaad bewust, de wormen de keer daarvoor, gewoon al lekker opgesmikkeld hebben.

Hoogwaardige, rijk aan dierlijk eiwit, wormen kun je al  kweken op groenteafval (schraapsel). Twee vliegen of beter wormen in een klap! Voor een kilo worm heb je maar 1-3 kilo plantenmateriaal nodig i.t.t. tot 10 kilo veevoer voor je kiloknaller rundergehakt.

To Fiets or … Rolf Cech van Rep 26 is hier net lekker bezig geweest om zijn elektrische fietsen te promoten, maar, … dit zal wel worden weggedraaid door de techniek, echt fietsen + je boodschappen doen op een gewone fiets is natuurlijk wel veel en veel beter. Ook goed voor het lijf!  En je wel belonen met een Bugsli-insectsli koekje na afloop. Smaakt als een knapperig crueslikoekje en geeft je geen kippenvel maar wel de kriebels!

Wordt vervolgd! Crunch!

 

Wie is er online

We hebben 300 gasten en geen leden online