Te Wraken of Niet te Wreken. Reframe van het MH17-proces

Revenge

Te wraken of niet te wreken.  Reframe van het MH17-proces

Wat willen we nu bereiken in de beveiligde rechtbank, waar het MH17 proces afspeelt? Wraak, verwerking, verzoening?

Er vloog helaas een passagiersvliegtuig boven de Oost-Oekraïne, waar het niet had mogen vliegen, oorlogsgebied. Ik heb uit de Trouw van 10 maart  kunnen opmaken dat het OM een goede zaak denkt te hebben door deze Russische soldaten/rebellen als burgers te framen. Poetin wil immers niet erkennen dat Rusland in Oost-Oekraïne stiekem oorlog voerde en wij in het Westen willen dat framen als een foute oorlog. Kortom, er waren daar helemaal geen soldaten en dan blijven er alleen heel foute burgers over.  "Burgers" mogen volgens het OM  en het internationaal recht geen, al denken ze dat het militaire transportvliegtuigen zijn, uit de lucht schieten. Ook als er net tientallen doden onder hen door luchtacties gericht tegen "burgers" dus zijn gevallen. Wie heeft hier boter op zijn hoofd? En verwijt de Westerse pot de Russische ketel dat hij zwart ziet? Is de Westerse pot zelfs zwarter dan de ketel?  Tijd voor een reframe en wat jurisprudentie.

Lees meer: Te Wraken of Niet te Wreken. Reframe van het MH17-proces

Stop de verspreiding van desinformatie rondom MH17

Ook “kwaliteitskranten” als dagblad Trouw blijven gewoon de werkelijkheid van de MH17-ramp verdraaien. Vrijdag 25 mei 2018 zond ik een deels satirisch misschien te weinig empathisch stukje in naar Opinie Trouw waarin ik de MH17 ramp vergeleek met het neerschieten van een toestel van Iran Air IR 655 door het Amerikaanse slagschip Vincennes in de Perzische Golf in 1988. De verantwoordelijke Amerikaanse commandant/"terrorist" kreeg bij zijn eervol ontslag uit de marine zelfs een lintje. Mijn stukje werd niet geplaatst, kan gebeuren. De hoofdredactie van Trouw framede op maandag het per ongeluk neerschieten van de MH17 als een terroristische daad door in haar commentaar alleen te verwijzen naar de uiteindelijke vervolging van de Lybische terroristen van de aanslag bij Lockerbee en noemt nergens de veel toepasselijker IR 655-casus. Ik had vrijdag ongeveer het volgende geschreven:  

Lees meer: Stop de verspreiding van desinformatie rondom MH17

Ga Niet Fiepronielen, Kippen Zonder Kop!

 

Tekst van radiocolumn in Gewoon Groen Gouda, life uitgezonden op 20 augustus 2017 rond 12.50.

Wat willen wij toch graag verduurzamen, TOCH en wat werken de overheid, Shell en die duivelse Trump ons toch tegen. VRE-SE-LIJK, VRESELIJK

Helemaal ongelijk hebben wij, Gewoon Groen luisteraars, toch niet?

Hoe lang duurde het immers voordat we wisten dat de salderingsregeling werd verlengd? Voor de niet ingewijden de teruglevering van de overgeproduceerde stroom van zonnepanelen aan het energienet. Waarom is er nu zo weinig subsidie? Waarom, …, waarom, …, waarom, …. ?

Lees meer: Ga Niet Fiepronielen, Kippen Zonder Kop!

Korte 21ste Eeuwse Variatie op de Lof der Zotheid

In Zot-(Hol)land werd één Zottin wakker.

Ergens op de wereld bestond een volk van Zotten. Ze werden zo genoemd omdat ze geen oorzaak van gevolg kon onderscheiden en het rekenen hadden verleerd. Ze losten dan ook niets structureel op. Met enige regelmaat moesten er in dat land dan ook verkiezingen worden gehouden. Belangrijke verkiezingsthema’s waren dan of de hypotheekrenteaftrek afgeschaft zou moeten worden of islamitische mannen ook  hoofddoekjes moesten dragen en of uitgeleefde Zotten weer op hun 65ste AOW mochten krijgen..

Lees meer: Korte 21ste Eeuwse Variatie op de Lof der Zotheid

Stemadvies van de Groene Kikker

The Green Frog

Primeur of Primeuse? Gaan Kermit en Miss M in Gewoon Groen Gouwestad Radio Zoenen?

 Op Burgernet een waarschuwing, groene boze kikker uit de GGZ ontsnapt.  Zeer gevaarlijk, verstoort de orde. Zet aan tot denken. Houdt u de ramen dicht. Blijf vooral rustig binnen en bel 007. Blijft  u verder rustig slapen tot de verkiezingen op 15 maart en ga dan gewoon stemmen  

 Kortom, luister vooral dus niet naar die groene nu paarse kikker.

Lees meer: Stemadvies van de Groene Kikker

Even een blind vlekje weglaseren om die bezopen horrorclowns een oplazer te geven.

The Joker and the Eagle

 

Even een blind vlekje weglaseren om die bezopen horrorclowns een oplazer te geven. TRINGGGG!

De wekker ging. Ik zag troebel. Mijn blinde vlekjes werden die dag gelukkig nog weggelaserd. Ik kon  daarna zelfs de kop van mijn ochtendkrant weer lezen: ‘’Alcohol kost samenleving ongeveer 2,5 miljard euro’’. Maar 2,5 miljard euro, RIVM???  Ik belde meteen Professor Klaas (Noot: Prof. N.D. van Egmond, Environmental Sciences & Sustainability, Universiteit van Utrecht) op. Deze duurzame oud-RIVM-baas maakte meteen gehakt van hun aanname dat alcohol maar 10 uur per jaar aan arbeidsproductiviteit kostte. Klaas zag liefst 10 uur in de week dubbel, dacht hij, als hij alleen maar Lingensbier in het weekend had gedronken. Op alcoholvrije Buckler kwam er meteen wel een heel diepzinnige quote uit Klaas:

Evolutie is altijd in de richting van bewustzijnsverhoging gegaan, alcohol geeft geen bewustzijnsverruiming maar bewustzijnsverlaging.

Lees meer: Even een blind vlekje weglaseren om die bezopen horrorclowns een oplazer te geven. 

Hebben wij toch allemaal geen boter op ons hoofd, heren?

Bewerking van radiocolumn van Pieter ter Steeg voor Gouwestad Radio. Op 17-07-2016, rond 12.50 life uitgezonden. Terug te luisteren via www.gewoongroengouda.nl

Het was komkommertijd, na Nice en Turkije verleden –kwamkwammer-tijd. Een tijd, die nu extra vraagt om geen kommer, maar hoop te zaaien. Maar eerst uit de comfort-, de ver van mijn bedzone, mannenbeesten!

Lees meer: Hebben wij toch allemaal geen boter op ons hoofd, heren?

Pompen of Verzuipen? Tom Poes verzin in list in Nederdam!

Pompen of verzuipen, Tom Poes, verzin een list!

Pieter ter Steeg, Gouwestad Radio column binnen Gewoon Groen, uitgezonden op 18-januari 2015 om 12.55. Aanpassing

De plaatjes bij deze strip zijn nog niet gecleard door de Bovenbazen van Gewoon Groen. Elke gelijkenis met ook maar een profeet of OBB berust voor deze eenmalige columnist, Olie B. Domme(l), heer en inwoner niet van Marten Toonders Rommeldam, maar Nederdam op louter toeval.

Pompen of verzuipen. Nederdam zonk al, Global Heating doet de zeespiegel stijgen. Bul Super, Hiep, en AH, Albertus H. doen de rest. Zij verleiden Wammes Waggel tot weer een fossiele energieslurper of doen een kratje Heineken in de bonus. 20 eurocent netto dividend voor de aandeelhouder, 25 euro aan denkraamschade, kassa.

“Pompen, zucht,” klinkt vermoeiend voor een heer. “Zuipen is dom, verzuipen, zucht, “ somberde Olie B. Domme(l), “betekent het einde van Nederdam.

Tom Poes, verzin een list, zodat ik straks  okselfris op de Club een proseccootje met Burgemeester Ivo DickeropStelten en Prof. Edith PrzSchipperowski kan klinken en mijn Gewoon Groen Doen Meesterplan kan ontvouwen.”   De president van de Club, Mark Kweenietal, was al een tijdje spoorloos, op zoek naar een visie.

Lees meer: Pompen of Verzuipen? Tom Poes verzin in list in Nederdam!

It is Time to Stop Goofing: Aquarius unplugged

 

It Is Time: Aquarius Coming Out Of The Unplugged Closet

The Truth about the Good, the Bad or the Ugly. Us, the US or IS? Time to Stop Goofing

Aquarius and Goofy

Coming out of the closet. Nowadays the expression coming out of the closet is linked to homosexuals and lesbians, who publicly reveal their true nature. It is also the true nature time for Aquarius, the Waterman, for tipping over to the New World. He can indeed come out after literally unplugging the water closet, the plugged stinking loo of the Old World, the place of shit and piss. For us, let’s spell it, U S, the place to quickly wash our hands like Pontius Pilate after we dropped our shit without looking back. But what if we, us, U S dealt with our true nature and behaviour? How to truly deal with shit, us shit and reshape, transform.

Lees meer: It is Time to Stop Goofing: Aquarius unplugged

Obama, the Saint and the Be(a)st

Obama, the story of the Saint, the Lamb and the Be(a)st?!

 

Lees meer: Obama, the Saint and the Be(a)st

Waar haalde Abraham die lekkere mosterd vandaan?

Waarschuwing : deze maatschappij-kritische pagina staat op de negatieve lijst van Google vermoedelijk dankzij de AIVD, als u hem opent, straft niet God maar volgt de AIVD u direct!

Censored by Google: Article in Dutch: Spiritual satyre.

The miracle  of Abraham/Ibrahim (or was it Sarah, the woman, who was in charge, to trigger him) to convince his people to circumcise. The miracle of his reincarnation to circumcise the rancid old system/Old World. This article was written in 2014 and slightly updated on 29-1-2018

Het recept voor besnijdenis of waar haalde Abraham toch die lekkere mosterd vandaan?

Het actuele en ook rituele besnijdenisdebat lijkt op andere conflicten. Godsdienst en moderne inzichten staan ook hier lijnrecht tegenover elkaar. Deze polarisatie is schijnbaar en verdwijnt als je niet meer denkt in “gelijk hebben” maar in elkaar begrijpen. Je gezichtsveld is zoveel ruimer als je de loopgraven of egelstelling verlaat. 

Heeft iemand zich ooit afgevraagd wat de diepe historische betekenis van de verwijdering van een voorhuidje voor het succes van het jodendom en de islam (en indirect ook dus op ons Christendom) heeft betekend? Nu weten we dat besnijdenis de kans op seksueel overdraagbare ziektes zoals baarmoederhalskanker met 30-40% vermindert. In de schaars water omgeving van het Midden-Oosten omgeving kon men niet voor en na de daad aan elementaire hygiëne voldoen om de kans op infecties terug te brengen. Nu is er de simpele wasbak en de douche.

Lees meer: Waar haalde Abraham die lekkere mosterd vandaan?

(Schijn-)Veiligheid en Terrorisme

 

Article in Dutch

(Pseudo-)security and terrorism. What is terrorism and what kind of security do we need? Short term gain often wins from long term security unless an incident takes place. Scare and politics subsequently often lead to cosmetic pseudo- or oversecurity. The pseudosecurity measures will cost more and in fact take freedom away. Read more:

Lees meer: (Schijn-)Veiligheid en Terrorisme

Het Recht van de Sterkste

Critical article in Dutch


Justice is protecting the strong, We do not sufficiently realise that we have a class justice system 

Lees meer: Het Recht van de Sterkste

Schuld en Boete

Short article in Dutch

Cultural dependence of sin 

Lees meer: Schuld en Boete

De Grote Bezuinigingentombola

Article in Dutch

The major theme of the Dutch National Elections was  where to cut the budget. A Reality Game Show about Life and Death for the Weak. A Satyre.

Lees meer: De Grote Bezuinigingentombola

In het Land der Dwazen

Article in Dutch 

A Wise Fool wakes up in the Land of Fools Satyre on the non-functioning democracy in the Netherlands and the vanity of the day and what kind of leadership we need.

Lees meer: In het Land der Dwazen

What is the difference between a human and an ape? An ape has more hair!

What is the difference between a human and an ape?

An ape has more hair!

 

I asked my youngest daughter in 2003, who was almost nine at that time: "What is the difference between a human and a monkey? The answer came in a split second: "A monkey has more hair! My next question was: "What is the difference between a human and a mouse? A mouse has bigger ears!"

Children can be refreshingly direct.  Homo sapiens, the monkey and  mouse are almost identical at DNA level. What would be  the difference between a human and a human?

Lees meer: What is the difference between a human and an ape? An ape has more hair!

De Ethiek van onze Vrouwe Justitia

Article in Dutch The Ethics of Lady Justitia 

A critical  confronting article about flaws in the Dutch Justice system. Prosecution of the  innocent, protection of the rich and hypocrisy.

Lees meer: De Ethiek van onze Vrouwe Justitia

Je suis Pierre, Al Qaida, ISIS of de Duurzaamheid van onze Oude Dagsvoorziening

Article in Dutch

Je suis Pierre, Al Qaeda, IS and the Sustainabality of our Retirement System. (Black) Humoristic article about short term vision of our retirement system and how easy terrorism or natural catastrophes can disrupt our "granted" way of living. 

Lees meer: Je suis Pierre, Al Qaida, ISIS of de Duurzaamheid van onze Oude Dagsvoorziening

Holy Rats Eat Rice of 220,000,000

Published Monday Januari 2011 15:52

 

Initial title of plan: Holy Rats Consume the Rice of 220,000,000 People in India (2010)

"Ongoing" Growing Strategy Development  for Animal Friendly Control of Rats and other Pests

By Dr. Pieter Ferdinand ter Steeg,

Senior Expert PUM (2007-2019) The Hague, NL

Kick-off at  Pavizham Rice, Kalady  (Kerala), India (2010)

 

Introduction

Rats are respected animals in numerous places in India. They appear to consume the astronomous amount of 20 Megatonnes of rice annually. Approximately 67000 kmis required to feed these “holy rats”. These rats consume rice which can feed  220,000,000 Indian people! The estimate is based on an annual production of 3000 kg of rice per (China: 5000 kg). This loss is in the order of the unnecessary BSE measures of the EU which account for the destruction 16 Megatonnes animal material (equivalent to 19 Megatonnes of soy for animal feeding) without saving a single life . Together they account for a loss of about 38 billion dollar and a high claim on nature ‘s resources (rain forest, fresh water supplies) and global heating.

Why cannot we permanently solve this no longer Indian problem but a threat to mankind and earth? Saving money and resources to tackle other problems: One requires only e.g. $ 5,000,000,000 per year to stop malaria. The expected spin-off of this programme may even wipe out malaria at low costs.

Lees meer: Holy Rats Eat Rice of 220,000,000

The Importance of Risk Perception

Billions to save on unnecessary EU Mad Cow Disease (BSE) measures

Translation from the Dutch version on tersteegmc.nl (02-02-2008)

The politicians and media keep the unnecessary consumer fear for Mad Cow Disease (BSE) in Europe alife. As a result 16 million tons of animal material (worth 20 billion euro’s) is annually destroyed. This animal material could have also been used for high quality feed after adequate processing. The impact of this waste for the world food production and environment is massive. This 16 millions tons has a nutritional equivalence of 19 million tons of soy, 5 x the annual import of soy in the NL. The soy yield  ranges from 2.6 - 3.1 tonnes per hectare.  Growing soy leads to the frequent destruction of tropical rain forest. ). 1.5-2.5 times the size of the Netherlands is needed = 5 to 8 times the current annual loss of rainforest in Brazil. Taking grain: 30 to 55,000,000 tons is required: 1.5 - 2.7% of the annual world cereal production, a significant contribution to solve the world food problem for hundreds of millions of people. The environmental impact is massive too:  Global CO2 emission: Rearing these 16 million tons of animals contributes to global CO2 emissions (60 x 16 million tons CO2). Reuse of this animal material saves up to 0.3 -0.5% of global CO2 emissions. Talk about wasted water 1 kg of beef requires 15,000 liters of water: 16 million tons is 240 trillion liters of water in cubic kilometers: 240 = 7 times the area of the Netherlands under 1 m of water.

Lees meer: The Importance of Risk Perception

Wie is er online

We hebben 285 gasten en geen leden online