rap

                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor veel mensen komt het thema veiligheid pas na geld. Veel geld wordt ook verdiend ten koste van de veiligheid. Neem het onnodig instorten van scholen en flats in aardbevingsgebieden. Alleen bij de directe keus je geld of je leven kiest men misschien voor het leven (veiligheid). Het is overigens tragisch dat mensen zich niet veilig voelen. Een paar weken terug liet ik mijn woning open voor een gekleurde Arubaan en Afghaan, die herstelwerkzaamheden voor de kabel aan het verrichten waren. Bij het drinken van een kopje koffie kon ik veel leren van hun kijk op het leven en vriendelijkheid. Heb vertrouwen, ontvang vertrouwen.


Maar eerst het terrorisme (de zogenaamde volksvijand nr. 1). M.i. is de terrorismedreiging sinds 9/11 enorm opgeklopt, alleen met het doel om mensen bang te maken zodat ze vervolgens zelfs in hun grondrechten beperkt kunnen worden en er geld naar de wapenindustrie gesluisd wordt.

9/11, deze eenmalige aanslag op het WTC, heeft natuurlijk de meeste mediumaandacht gehad. Men moet echter niet vergeten dat het aantal onschuldige doden door vuur van de Amerikaanse troepen en hun bondgenoten in Irak per maand alleen al in de ordegrootte van het aantal slachtoffers van 9/11  was. De Verenigde Naties greep niet in in Rwanda (800000 doden) en te laat in Bosnië (alleen Srebrenica al 8000 doden). De Verenigde Staten gooide in WO II er nog even een overbodige tweede bom tegenaan in Nagasaki. Hun hopeloze oorlog tegen de drugs destabiliseert nog steeds  Zuid-Amerika terwijl ze in Afghanistan juist de productie van drugs door hun bondgenoten, de krijgsheren, gedogen. Israël en Frankrijk (Algerije) voer(d)en een bloederige oorlog tegen de islam. Israël bouwt na de de val van de Berlijnse muur nog een muur in door hun ten onrechte bezet land en kijkt niet op het leven van Palestijnse vrouwen en kinderen in de strijd tegen Hamas. Hitler Duitsland heeft geprobeerde de Joden uit te roeien. Rusland (Stalin) was echter de kampioen in genocide (15,000,000?).

Slavernij is nog steeds niet uitgeroeid. Neem de arbeidsomtandigheden in China. Nederland maakte zich overigens in de 2e wereldoorlog in Indonesië nog schuldig aan slavernij en massamoord en muntte uit in efficiëntie bij het faciliteren van joden deportaties. Nederland kan ruim 60 jaar na dato nog steeds niet met zijn oorlogsverleden omgaan.

Het bedrijfsleven (de wapenindustrie (vooral in Afrika)),de sigarettenindustie, de vervuilende en dodelijke autoindustrie) maar ook multinationals zoals Cargill en de farmaceutische industrie) richten veel onpeilbaar leed aan. De sigarettenindustrie doodt per dag al meer mensen dan Al Qaida in hun hele bestaan. Mensen staren zich blind op de aanslagen, die in de media komen maar vergeten de sluipende continue witte boordengenocide.waar het bedrijfsleven en de politiek schuldig aan is en de zogenaamde vrije media zwijgen.

Veiligheidsmaatregelen geven slechts schijnveiligheid: Men kan zich nooit beschermen tegen een terroristische aanvalEven wat routes, zodat iedereen overtuigd is dat als je kwaad wil, het echt wel lukt: Ik ben microbioloog en weet dat de overdracht van microorganismen en hygiëne grote killers kunnen zijn en alle soorten van openbaar vervoer en evenementen zeer kwetsbaar zijn.

Bijv. in de luchtvaart (mijn vlucht naar Athene in 2003):

- Met de hand serveren van sandwiches

- Ongecontroleerde beveiliging fruitsalades

- Verspreiding via de lucht (airco, hoesten)

- Hand-hand contact, geen desinfectie

- Lekkende kleine flesjes in bagagevakken

- Tijdens het schoonmaken tussen de vluchten

- Lekkende souvenirs

- Botsing met ander vliegtuig

- Biologische H-bom tijdens Olympische Spelen (Athene 2004)

- Nieuw virus uit China, vogelgriep of influenza

 

Ook elders zijn genoeg opties voor terroristen in spé: Kleinschalig met je auto (koop zo'n zwaar en milieuonvriendelijk mogelijke). Start een bosbrand (Californië, Griekenland,etc.) Mijn vakantie (2003) in Frankrijk bij Remiremont: Bezoek van de Franse premier. Ik had gemakkelijk een poederbom in de vuilnisbak kunne plaatsen of  de fontein kunnen gebruiken om dodelijke Legionella te verspreiden. Overigens elk publiek evenement is via de catering enorm kwetsbaar.- Er kan gerotzooid worden met winkelartikelen. O.a. Albert Hein en de Sligro laten de mensen met virus besmette handen van displays eten. Terroristen kijken echt niet meer vliegtuigen voor aanslagen maar gemakkelijke doelen zoals scholen (Beslan) of theaters. Cynisch genoeg vielen de meeste doden bij de bevrijding.

Denken wij nu echt dat wij veilig zijn? Bij Unilever zagen ze me als een bioterrorist, maar ik mag weer binnenkomen. Hoedt U voor bekeerde terroristen/fundamentalisten, wie is de mol. Ondertussen gooien we zo veel geld weg aan veiligheidscontroles dat er met dat geld en tijd meer levens gered kunnen worden als er jaarlijks doden vallen in de totale luchtvaart. Zelfs de beveiliging van de atoombunker in Apeldoorn was gemakkelijk te kraken. Latex vingerafdrukken bemachtigen van een medewerker en wat rommelen met het pasje en je komt zo binnen. In Amerika worden tegenwoordig zelfs van kinderen de vingerafdrukken afgenomen (zo wordt iedereen een boef) en werden 17000 mensen zonder proces in een vliegtuig gevangen gehouden als het computersysteem faalt omdat er een terrorist door zou kunnen glippen. Hoe dom moet een terrorist zijn?

Alle technieken, die zijn ontwikkeld binnen oorlogsprogramma’s kunnen overigens ook een keer nuttig worden aangewend. Verbeterde detectie- en opsporingsmethoden voor reële dreigingen:

– Virussen (SARS, Apenpokken, Norwalk, rotavirussen, vogelgriep, influenza)

– Schimmelsporen, toxines (sick building syndrome, colon kanker)

– Pathogenen, hormoon- and pesticide-vrije productie (groente, fruit, rauw vlees)

– Tegengaan ziekenhuisinfecties en verspreiding multi-drug resistentie (MRSA)

– Schone lucht (fijnstofreductie) en water

– Sensoren voor het opsporen macro- en micronutriëntdeficiënties.

Idem, kunnen de bewegingsensoren in de defensie-industrie bijdragen aan verkeersveiligheid en de zorg.Kortom, wat zeiden ze ook al weer in de bijbel al? SMEEDT UW ZWAARDEN OM TOT PLOEGIJZERS!