rap

                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondes, schuld en boetes lijken sterk cultuur bepaald.

1) Diefstal: Bij de Sioux indianen was je pas volwassen als je een paard had gestolen.

2) Overspel: Een man mocht zijn betrapte vrouw in de jaren 70 in Frankrijk nog ter plekke doodschieten.

3) Seksueel misbruik: De paus en de pedofiele rechter gaan vrij uit.

4) Oorlogsmisdaden: De sterkste (de VS) staat boven de wet. Obama zet zelfs onbemande vliegtuigjes in om mensen te executeren.

5) Genocide: Zelfs het brave Nederland vergeet de balk ( Indonesië) in zijn eigen oog en ontwapende de moslimmannen van Srebrenica voor uitlevering aan Mladic. Jan Pieterszoon Coen (15000 executies) was een nationale held.

6) Fraude: De Enrontop stierf al voor het proces of ging 24 jaar de cel in maar bij Cees van der Hoeven (AH) werd slechts een maand zakgeld ingehouden. Ambtenaren (Otapan: asbest, Koala Proba: gifschip) gaan zelfs helemaal vrijuit.

7) Alcohol. Politici staan nog steeds toe dat baby’s (kinderen < 18) met de nieuwste Fusion (5 mesjes!) van Gillette mogen spelen. De industrie lokt de kindertjes met nieuwe trendy toverdrank en koopt de medewerking van het CDA en andere partijen. Alcohol en roken zijn goed voor jaarlijks meer dan 5 miljoen doden wereldwijd.

8) Geld. Waarom wil men geld verdienen ten koste van de andere. Waarom wilden AH en Dirk van den Broek in Katwijk geld blijven verdienen aan de alcoholverkoop aan kinderen? Waarom willen banken blijven graaien?

9) Democratie. Waarom legt de Tweede Kamer de mening van een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking  (geen alcohol <18) naast zich neer en mag zich ongestraft medeschuldig maken aan de vernietiging van de toekomst van kinderen.

10) Alle mensen zouden toch gelijk moeten zijn en dus van gelijke waarde? Waarom zijn de levens van Amerikanen en joodse Israelieten > 1000 keer meer waard dan Afghanen of Palestijnen? Donner, onze nieuwe onderkoning, moet deze gelijkheid bewaken maar hij liet kansloze asielzoekers opsluiten in brandgevaarlijke dodelijke cellen bij Schiphol.

10) Normen en waarden. Als we ons nu eerst eens meer bewust zouden worden van onze gelijkheid en eigen zondes en ons gedrag aanpassen, wordt de wereld een stuk leefbaarder.