rap

                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le silence des agneaux

I am Charly Brown, my sister is Lucy, the silence of the lambs

7 januari 2015, op Ethiopische 1e Kerstdag (voor Lucy, de eerste mens, wiens botten te zien zijn Addis Abeba) heeft Al Qaeda de redactie van Charlie Hebdo in koele bloede uitgemoord.  In Nigeria doodt Boko Haram ondertussen 2000 burgers in stilte. In de wereld gaan er elke dag onnodig 19000 kinderen , lammeren, in stilte dood.

Lucy, de mensheid stamt af van Lucy, een zwarte Afrikaanse, haar botten liggen nu in een museum in Addis Abeba (Ethiopië). Zwarte Afrikanen (m/v) waren de eerste kolonisatoren van de wereld en transformeerden afhankelijk van het lokale klimaat in blanken, indianen, kortom, iedereen  De bron, hoe ver je hem ook in het verleden schuift, blijft hetzelfde voor alle mensen, rassen, religies.  Wij komen uit een en dezelfde bron, zijn familie.  Dan zou het toch ook zo moeilijk niet meer moeten zijn om een eind te maken aan de terreur in de wereld?

To  be a terrorist, or not to be terrorist

Op 1e Paasdag, 20 april 2003, las ik in de Volkskrant in het vliegtuig naar Athene, dat het biologisch laboratorium in Bagdad was leeggeroofd. Ik las ook over de SARS-virusepidemie, die toen Hongkong en Toronto trof. Op vakantie begon ik, ongerust en microbioloog bij Unilever al  puzzelstukjes te verzamelen hoe we een virale pandemie of een bioterrorist konden stoppen. Drie weken daarna sprak ik zelfs met Kanetjan Alibekov, de voormalige 2e man van het USSR biologische oorlogsprogramma. Tegen bioterrorisme bleek geen kruid gewassen, we zijn helaas “sitting ducks”. Tenzij, tenzij we de voedingsbodem voor terrorisme, de ongelijkheid en polarisatie in de wereld aanpakken. Tegen een virale pandemie werkt alleen samenwerking tussen alle landen en religies. Het gelukkig niet via de lucht-overdraagbare gruwelijke Ebolavirus in 2014-2015 bleef gelukkig vrijwel beperkt tot West-Afrika maar zou de wereld en onze pensioenfondsen toch wel als een schot voor de boeg kunnen beschouwen.

 Wie is de terrorist?

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie is de terrorist op dit plaatje? De jihadist met gebalde vuisten, of de vriendelijke chauffeur, die overigens wel lid is van het analistennetwerk van het RIVM op het gebied van voedselveiligheid en bioterrorisme en tennist met H. S., die bijv. de beveiliging van de atoombunker in Apeldoorn wist te omzeilen. Of is het de Fatboy op de achterbank. Het laten vallen van zijn voorganger, de atoombom met de naam Fat Man, was de grootste momentane en onnodige terroristische daad uit WO 2. Fat Man miste gelukkig het centrum van Nagasaki en gaf maar 70000 burgerdoden. Of staat deze Fat Boy anno 2015 symbool voor de Killing Fields van de dik en ziekmakende voedingsindustrie. 

R&D in de voedingsindustrie maakt namelijk ziek.  Het pushen van ongezondheid (te zout, te zoet, te vet) gaat uiteindelijk impliciet en letterlijk over lijken. Coca Cola en Pepsi beloven het paradijs maar de suiker in frisdrank (winkelwaarde $ 75 miljard) in de VS draagt fors bij aan de $ 147 miljard  gezondheidsschade door aleen al obesitas) en brengt de hel op aarde.

Ik  keek de waanzin dan ook recht in de ogen  in  2003.  Nu in 2014 zie ik de waanzin woekeren in  de maatschappij. Ik raak als  ”cliënt” van de GGZ  gelukkig nog net niet gestoord van het invullen van ellenlange on-line formulieren omdat de verzekeraars mijn geestelijke stagnatie willen monitoren.  De waanzin verspreidt zich als ebola. De verzekeraars zijn inmiddels ook “legaal” paramedici aan het afpersen en onthouden de armen alias de “budgetpolishouders” de beste kankerbehandelingen. Mijn behandelaar is elke keer overigens heel blij als ik op controle kom omdat hij net als mijn tandarts ook lekker over de waanzin in de wereld wil spreken. De tandarts brengt mij dan wel nog een extra blokje tijd voor tandsteenverwijdering in rekening. Hij weet helaas niet dat ik me niet heb laten verleiden tot een dure aanvullende tandartsverzekering. De deur wordt weer ouderwets dichtgeslagen voor de kale budgetpolissloebers om ze met een touwtje( van hun rotte) kies van het Kwaad te verlossen.  

Waanzin: We hebben de loterijen met hun “Kanjers” en Jackpots. Vol in de aandacht van onze media + een vuige marketing, waarvan ook de chantage en oplichting (zelfs de Staatsloterij) afdruipen. De waarheid: 5 miljoen deelnemers inclusief de winnaars verliezen gewoon keihard gemiddeld 200 euro per jaar aan loterijen en kunnen de contributie voor de sport van hun kinderen, een schoolreisje of een bibliotheeklidmaatschap niet meer betalen. Halverwege vorige eeuw was de regering minder liberaal en waren loterijen wettelijk verboden. In het boeddhistische Thailand is gokken nog steeds verboden.

Waanzin: Ik word misselijk van de Promovendusreclame  en het ongezonde geldverslindende klantje-pik tussen zorgverzekeraars, niet op grond van kwaliteit maar met ondoorzichtige polissen en selectie aan de poort. Gelukkig behoor ik niet tot de doelgroep van Promovendus (ik ben al gepromoveerd) en hoef ik niet te lenen om mijn fysiotherapeut of mijn kroon te betalen, maar Ali B. kan natuurlijk niet bij zijn vrienden in de moskee aankomen, dat hij bij, laat Youp van’t Hek het maar een keer lekker goor uitspreken, bij Prooohooomoooohvenduzzzz is verzekerd. Je hoeft als VMBO-er of allochtoon niet eens dyslectisch te zijn om te begrijpen dat bij Promovendus versleten ruggen, asbestlongen, slachtoffers van kindermarketing (roken, alcohol, energy-drinks) niet welkom zijn. The “You are not of one of us”-code op het on-line aanmeldformulier is niet te kraken.

Waanzin: Ik word misselijk van het haatzaaien tegen de islam, terwijl de christelijke sigaretten en drankindustrie rustig jaarlijks miljoenen slachtoffers kunnen maken.  Jan Tabak en Hein(eken?)  Alcohol laten een spoor van 500 miljoen lijken achter sinds WO II. Onze King Beer, die met niet Darth maar Blond Vader  Poetin klinkt en ff Heineken promoot. 20 eurocent netto dividend Share Holders Value op een kratje genereert  €25 aan verborgen maatschappelijke schade, vooral bij de zwakkeren van de samenleving. Allochtone en maar VMBO-vrouwen gaan gemiddeld 6 jaar eerder collectief dood dan us lekker wel hoog opgeleide Nederlandsen en zijn daarbij ook nog gemiddeld collectief twintig jaar eerder chronisch ziek en dan krijgen zij niet eens collectief korting op  hun gezondheidspremie. 80 miljoen gezonde levensjaren niet naar de Palestijnen maar Filistijnen in ons Beloofde, wil blank, christelijk en dus fatsoenlijk (?) blijven, Land.

Zou de Islamitische staat wellicht toch op de lange termijn nog vrouwvriendelijker voor onze have nots zijn? De Franse Revolutie begon ook met wat vuiltjes weg te werken.

Zijn de dagelijks 20,000 bloed spuwende, teer ophoestende en/of stom gedronken wereldwijd stervenden door de kille berekenende marketing van onze tabak- en alcoholindustrie minder gruwelijk dan de 12 niet anonieme slachtoffers bij Charlie Hebdo of de 132 van de meest recente aanslagen?

Of de dagelijkse 19,000 onnodig stervende kinderen omdat wij ons roofkapitalistische “vrijhandelend” en belastingontwijkende systeem wel aan de wereld mogen opleggen?  De IS kan met zijn Zwitserse zakmessen niet tegen de menthol in sigaretten, suiker in alcohol, zoete Coca Cola reclames, vroege ontmaagding, te zoute en vette rookworst, foute banken en andere verworvenheden van ons Paradijs opsnijden.

Kortom, de Islamitische strijders zijn kleine jongens ( Mohammed overigens niet, chapeau), peanuts en gisteren, vandaag en morgen sterven dus 20,000 en 19,000 lammeren onnodig, in stilte.

Dus trekken we straks maar weer gerust een  Unox-muts over onze ogen en duiken verblind een ijzingwekkend jaar in, geeft een mooie selfie op onze Facebook-pagina!

Proost!!!  

PS Je suis Charly Brun et ma soeur m’appelle Lucy. Charlie en zijn zusje Lucy komen uit een bron en die bron kan je de Big Bang/het Universum), God, Allah, Boeddha, Jhwh, Manitou, Vishnu, noemen. Op kwantum-fysisch niveau zijn ze nog altijd verbonden. In Algerije in 2009 daalden deze drie gedichten in Frans, Nederlands en Engels neer. Onder gedichten op mijn website staan ze inmiddels in 8 talen onder Call from Universe.

 

Un est Dieu. Dieu est tous. Tous sont Dieu.

Un pour tous. Tous pour Un

Paradis.

 

L'Universe, moi, je suis connection.

Connection du coeur.

Pour tous, des tous.

 

Nous sommes ensemble, ensemble, nos coeurs.

Pas détachés, mais ensemble

Toujours.