rap

                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al Qaeda, IS en de Duurzaamheid van onze Oudedagsvoorziening (2011)

Wij leven in het jaar 2025. De AOW- en pensioenpremies van werkenden zijn verdubbeld om de uitkeringen aan de ouderen op peil te houden. Met de Ouderenpartij als grootste regeringspartij is de vrije zaterdag voor jongeren opgegeven om de welvaart voor de gepensioneerde babyboom-generatie in ieder geval nog zo lang mogelijk in stand te houden. In 2011 is er ooit bedacht dat er tot 67 full-time gewerkt zou kunnen worden. Vergeten werd dat er juist minder en zonder stress gewerkt had moeten worden om langer ontspannen door te kunnen werken. Dit staat bekend als het Ei van Columbus.

In Nederland was het nettosalaris van een werknemer in 2011 immers al 50% van de loonkosten. Door het werk eerlijker te verdelen en overbodig werk te elimineren hoefde men als basis eigenlijk maar 2.5-3 dagen in de week zinvol te werken. Dan bleek er plotseling werk voor iedereen, geen stress (en vrijwel geen arbeidsongeschiktheid) en ook genoeg energie om vitaal langer door te werken met een dalend beroep op AOW en pensioenuitkeringen. Vergeten was de regering ook dat door de steeds maar toenemende werkdruk om de alsmaar stijgende AOW, pensioenpremies en zorgpremies (door onvoldoende preventie) op te brengen het beroep op arbeidsongeschiktheid- en ziektewetuitkeringen ook nog snel toenam.  De regering had in zijn grote wijsheid in 2011 ook al besloten te bezuinigingen op antirookcampagnes en liet kinderen (<18) onder invloed van de alcoholindustrie zich letterlijk stom voor het leven op campings zuipen. Maar er was licht aan de horizon. Ook de Ouderenpartij begon zich nu eindelijk ook terecht zorgen te maken. De aandelenmarkt immers was aan het imploderen doordat er netto geld voor pensioenuitkeringen werd onttrokken en nu verdampte ook het geld van de baby-boomende pensionados snel.

Met dit licht aan de horizon bleven de violen aan boord van de Titanic of in het Holland Heinekenhuis nog wel doorspelen, moest ff mogen. Immers wat had ons in de afgelopen 14 jaar nog meer kunnen gebeuren?

Een zonnestorm, die de elektrische apparatuur wereldwijd beschadigt en Internet lam legt.

Een vulkaanuitbarsting, die het internationale luchtvaartverkeer anderhalf jaar stil legt of de uitbarsting van de megavulkaan onder Yellowstone die de VS grotendeels onbewoonbaar zal maken.

De verwachte mega-aardbeving in Tokyo of in Los Angeles. De materiële schade van alleen Tokyo kan snel oplopen tot 3000 miljard euro.

Een Mexicaanse griep met Spaanse allure, die wereldwijd meer dan 50 miljoen mensen kan doden.

Het overspringen van antibioticaresistentie uit de intensieve veeteelt naar de mens gevolgd door een massale sterfte aan ziekenhuisinfecties

Een nieuwe E. coli O157 alias komkommerbacterie, waarna iedereen door de media werd aangezet om te stoppen met verse groente en fruit te eten, goed voor de aandeelhouders van Roche (DSM).

Osama bin Laden, die als IS-is uit de dood opstond en Al Qaida reanimeerde  en zich ook bekeerde tot het bioterrorisme na kennis te hebben genomen dankzij Google Translate van alle westerse publicaties op dit terrein.

  • Een besmetting met norovirus in een intercontinentale Airbus A380, die drie uur voor de verwachte aankomst in transit luchthaven liefst 800 projectielbrakende passagiers en bemanningsleden geeft die vervolgens een wereldwijde kettingreactie losmaken.
  • Besmette muggen  (dragers van bijv. malaria of Westnijlvirus) als verstekeling in het laadruim mee laten vliegen
  • Legionellasoep uitgieten in een fontein van Euro-Disney of de Efteling
  • Dodelijk virus met de juiste incubatietijd: Onwetende passagiers of zelfmoordcommando selecteren voor mondiale biologische H-bom tijdens de Olympische spelen 2016
  • Als 1 april grap wat koffertjes en plastic tassen met Unox mutsen, buisjes met onheilspellende Unoxsoep en ongezonde te zoute en vette bioindustrierookworsten met enige onvoorspelbaarheid achterlaten in treinen en op luchthavens. Het scheelde nog in de kosten als de Unox soep bij AH in de bonus was gekocht. Bij een 1+1 actie kreeg je na een paar weken of bij een andere supermarkt zelfs je geld  terug!

Al heb je voor een bosbrand alleen maar een lucifer en een stevige wind nodig. Kun je nog steeds de bioscoop of het theater binnenkomen met een reality molotov-cocktail in een spaflesje lekker goedkoop gevuld bij je TinQ-tankstation of als bioethanol gekocht bij Europatuin. Zet het in tijdens de apotheose van een James Bondfilm, dan blijft iedereen zitten tot de barbecuelucht te erg wordt.

De wereld was maar wat trots op de steeds geavanceerdere luchthaven- en vliegtuigbeveiliging, maar de MH17 van Malaysian Airlines (partner KLM) sneed  wel een Oekraïnes bochtje af op weg  naar die goedkope o zo toffe vakantiebestemming.

- Geen messen aan boord. Sla een fles drank stuk gekocht in de tax-free shop.

- Geen toegang tot de cockpit, vlieg regelmatig business-class, ook de cockpitdeur staat dan echt wel eens open. Neem Amsterdam-Dubai.

- Geen brandbare vloeistoffen: neem een brandglas (in je bril) mee en steek de uitgedeelde kranten aan boord in brand met je leeslampje.

- Geen wapens aan boord, kijk naar de film "Karate Kid" en doe eventueel een cursus.

Noot bij bioterrorisme:

Het verkrijgen van agentia en de verspreiding is niet moeilijk.  Men kope een kiloknaller plofkip bij Dirk en laat die eventueel nog even buiten de koelkast en gaat bijvoorbeeld op een nieuwjaarsreceptie van een graaiende of frauderende bank enthousiast handen schudden.

Men gaat met wat wattenschijfjes en bewaarbuisjes naar het beruchtste hostel in de Let's go India gids, observeert zieke gasten en verzamelt geschikt braaksel en bloederige diarree.,

Men volge laboratoriumonderwijs bij Matthieu Klaphaake (Chemistry & Life Sciences, Inholland) en kiest  een geschikte stageplaats (Prof.dr. Marion Koopmans, ErasmusMC, Dr. Henk Aarts, RIVM of Prof. Tjakko Abee, WUR) en gaat ondertussen bijklussen als student in de catering van Schiphol (1 dagje in 1984, 30 jaar geleden was eigenlijk al genoeg, om de gaten in de beveiliging op te sporen, een kind met een besmet T-shirt kan de was doen).

Ga als vrijwilliger voor de PUM Netherlands Senior Expert in ebolaland Congo werken.

De pensioenfondsen hadden er geen notie van hoe dit hun dekkingsgraad kon aantasten, maar begonnen toch maar wat te korten.

PS

O ja, laten we de oorzaken van terrorisme eens aanpakken en de hand in eigen boezem steken. Laat de NAVO eens oprecht beginnen met het voorkomen van burgerslachtoffers en de VS mensenrechten ook daadwerkelijk respecteren. Israel stoppen met schieten op VN-gebouwen. Laat de groeiende genocide in de 3e wereld door de agressieve marketing van onze sigaretten- en tabaksindustrie stoppen. Geen obesitas resp. alcohol pushers zoals Coca Cola en Heineken meer als WK-sponsor.

Of de promotie van ongezonde dikmakende producten door de voedingsindustrie. Past iedereen nog beter in de vliegtuigen.